dimecres, 11 de juliol del 2012

Refugi d'ulldeter, Bastiments, Pic del Freser, Pic de l'Infern, Coll de Tirapits







 RESSENYA:

Hem deixat el cotxe a l’estacionament que hi ha davant mateix de l’indicador del camí que porta fins al refugi d’Ull de Ter.
06:15h. Ens comencem a enfilar pel camí esmentat que trobem senyalitzat amb marques blanques i vermelles.
06:35h. Arribem al refugi d’Ull de Ter i continuem el camí direcció al Coll de la Marrana.
07:20h. Ja som al Coll de la Marrana. A la nostra dreta tenim el Bastiments i a la nostra esquerra el Gra de Fajol Gran.
El camí de pujada està perfectament fresat i no tenim marge d’error. L’últim tram és el que es fa més costerut, però un cop al cim l’esforç queda recompensat.
08:15h. Som a la creu del Bastiments on després de fer-nos unes fotos deixem enrere per anar fins al piolet.
08:35h. Piolet de Bastiments (2881m.). Avui el vent bufa de valent i la sensació tèrmica és baixa, per això sempre és recomanable anar ben equipat quan volem anar al Pirineu. Amb tot però ja comencem a veure gent que arriba al Coll de la Marrana per pujar on som o bé per prendre el camí d’anada fins a Núria.
Nosaltres continuarem direcció nord-oest per dirigir-nos al Pic del Freser. Des del cim del bastiments perdem altitud tot baixant entre pedres que no deixen veure cap camí. El pic del Freser sempre davant nostra fa fàcil intuir per on cal passar i un cop a la collada dels Mals Inferns ja tornem a veure el corriol per on hem d’anar.
09:20h. Collada dels Mals Inferns (2700m.). Des d’aquí cal tornar a mirar amunt i iniciar l’ascens que ens portarà al Pic del Freser. Haurem de superar uns 130m. de desnivell i passar per una cresta que ens farà dubtar si  deixar-la a l’esquerra o bé a la dreta. Si la deixem a l’esquerra haurem de perdre alçada però és més fàcil. Si la deixem a la dreta caldrà que estem atents on posem els peus.  No és perillós però ens demanarà atenció.
09:55h. Ja som al Pic del Freser i davant nostre veiem el pic de l'Infern. Ara estem a 2835m
Després d'assolir aquest cim, continuem ara direcció al pic de l'Infern que el tenim davant nostre. Per arribari perderen altre cop una mica d'alçada i sense cap dificultat arribarem al cim del Pic de l'Infern.
10:27h. Pic de d’Infern. (2.869m.) Des d'aquí tenim una bonica vista dels estanys de Carançà podent-se veure a la llunyania  els cims el Roc Blanc i del Carlit entre d'altres.
Refem el camí que hem seguit per pujar el cim i abans d'anar cap al coll de Tirapits, ens enfilem fins al Pic dels Gorgs.
11:00h. Pic dels Gorgs. Ja des d'aquí seguim el camí que ens portarà fins al Coll de Tirapits i des d'on baixarem per trobar-nos amb el camí que molta gent utilitza per anar des del coll de la Marrana fins a Núria. Nosaltres el farem a l'inrevés
12:02h. Coll de Tirapits. Baixem fins a la vall seguint el camí que ens portarà fins al Coll de la Marrana. Una última pujada ens espera abans d'assolir aquest punt.
13:32h. Coll de la Marrana. Ja des d'aquí tot és baixada fins a l'estacionament passant altre cop pel refugi d'Ulldeter.
14:32h. Arribada. Una bonica sortida que ens ha portat per alguns dels cims més coneguts d'aquestes contrades i on hem pogut veure una gran quantitat de gent. El dia ens ha acompanyat tot i el vent de primera hora.
Fins a la propera, salut a tothom
PD: Vull donar les gràcies al Miquel per deixar-se acompanyar.